FOCUS OP POTENTIËLE MEDEWERKERS

Regie op werving

punt logo kips header case 2023 250

Over Zwanenberg

Wij werken al jaren samen met het familiebedrijf Zwanenberg. Ze exporteren en produceren niet alleen vleeswaren, snacks, vleesconserven, soepen en sauzen over de hele wereld maar ook vegetarische producten en halalproducten. Ze investeren graag in hun medewerkers. Ditmaal schakelden ze Montix in voor een leuke uitdaging: een werken-bij site.

Door de krapte in de arbeidsmarkt hebben we de afgelopen jaren best veel werken-bij websites mogen maken. We waren daarom ook erg enthousiast toen onze vaste klant ons vroeg hen te helpen met het ontwikkelen van een werken-bij website.

holtweijde case 2023 montix1

DE UITDAGING

Zwanenberg wil haar werving meer in eigen hand nemen. Een goede werken-bij website gaat veel verder dan het tonen van vacatures. De focus lag juist bij het laten zien van de cultuur en het verhaal achter de organisatie. Duidelijk moet worden waar Zwanenberg voor staat. Alle vacatures van de 5 productievestigingen van Zwanenberg moesten samenkomen op 1 overzichtelijke website. De potentiële medewerker moet meteen de vacatures zien waarin hij of zij interesse heeft. Last but not least; de werken bij site moet niet alleen makkelijk in gebruik zijn maar, voor de HR medewerkers, makkelijk in beheer.

DE OPLOSSING

Al snel konden wij op basis van de input van Zwanenberg een testpagina aan de HR medewerkers laten zien. Dat werkte prettig omdat zij zonder een heel lang traject vooraf meteen zien hoe hun eigen werken-bij website eruit gaat zien. Het meteen concreet maken, dat geeft vertrouwen. Wij bouwen en Zwanenberg kijkt mee en geeft meteen feedback. De website is in een wordpress omgeving gebouwd, gepersonaliseerd en aangepast aan de stijl van Zwanenberg. Alles is in de website verwerkt om het toekomstige Zwanenberg personeel te laten zien hoe het is om bij Zwanenberg te werken.

HET RESULTAAT

De werken-bij website is een website naast de “normale” website. Zo houden ze de focus van de sollicitant vast en is er geen afleiding maar 100% aandacht. We hebben een maatwerk filtersysteem ontwikkeld om snel overzicht te creëren over de beschikbare vacatures. De werken-bij site is zeer makkelijk in beheer en te koppelen aan de recruitment sofware Visma|Raet EasyCruit. De ingewikkeldste vacatures worden nu ook ingevuld, dat zegt toch genoeg?

Contact

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Thijs Oude Essink Nijhuis

Digital Marketeer