Nieuwe Website voor School TASC binnen Stichting Esprit Scholen

TASC

punt logo kips header case 2023 250

Achtergrond

Stichting Esprit Scholen in Amsterdam, met meerdere aangesloten basis- en voortgezet onderwijs scholen onder haar vleugels, begroette een nieuwe school in hun familie: TASC. De uitdaging lag in het integreren van TASC binnen het bestaande digitale ecosysteem, terwijl het de unieke identiteit van TASC behield.

holtweijde case 2023 montix1

Het CMS-traject

Consistentie in beheer was essentieel. Daarom werd voor TASC dezelfde CMS-selectiemethode gebruikt die eerder voor andere scholen was ingezet. Na grondige evaluatie en hands-on testsessies met potentiële CMS-opties, werd Typo3 opnieuw bevestigd als de keuze van het platform, vanwege zijn bewezen flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid binnen de stichting.

Persoonlijke Begeleiding en Ontwikkeling

Een aangepast traject werd voor TASC opgestart. Hierbij werden stakeholders van TASC vanaf dag één betrokken. Met persoonlijke begeleiding werd het team van TASC ondersteund in alles, van contentcreatie tot het testen van de website.

Dit traject zorgde voor een naadloze integratie van TASC binnen de overkoepelende websiteomgeving van Esprit Scholen, terwijl het toch zijn unieke karakter en branding behield.

Hosting en Veiligheid

De veiligheid en betrouwbaarheid van de website waren van het grootste belang. Daarom werd, net als bij de andere scholen, gekozen voor een samenwerking met Cobytes, experts in Typo3 hosting.

Door deze samenwerking is niet alleen de website van TASC veilig en betrouwbaar, maar is er ook een consistente ervaring voor alle scholen binnen de stichting.

Resultaat

TASC, hoewel een nieuwe toevoeging, werd vlekkeloos geïntegreerd binnen de digitale familie van Esprit Scholen. Dankzij het bewezen CMS-traject, de toegewijde begeleiding en de robuuste hosting, heeft TASC nu een digitale aanwezigheid die zowel uniek als harmonieus is in vergelijking met zijn zusterscholen.

Conclusie:

Het creëren van een nieuwe website voor TASC, terwijl het zich binnen het bestaande kader van Esprit Scholen bevindt, is een bewijs van vooruitziende planning, effectieve samenwerking en het belang van consistentie in digitale strategie. TASC kan nu met trots zijn plaats innemen binnen de Esprit Scholen-familie, zowel fysiek als digitaal.

Contact

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Thijs Oude Essink Nijhuis

Digital Marketeer