Veel meer adviesgesprekken door meer en betere bezoekers op de website

Case: Reisadviesbureau Westbound Travel

punt logo kips header case 2023 250

Persoonlijk reisadvies, online aangevraagd

Westbound Travel, een regionaal reisbureau verdeeld over vier locaties, biedt persoonlijke reisadviezen die volledig afgestemd zijn op de reiziger. Met de visie om de eerste keuze te zijn voor unieke en zorgvuldig geplande reiservaringen, staat flexibiliteit hoog in het vaandel. Het team van ervaren specialisten is altijd bereid om last-minute aanpassingen door te voeren voor een zorgeloze reis. Met de vernieuwde website streven we naar een verhoogde relevantie en eenvoudiger proces om adviesgesprekken te in te plannen.

holtweijde case 2023 montix1

Gedaan

Toen Westbound besloot om hun online aanwezigheid te transformeren, wisten we dat er een grondige en weloverwogen aanpak nodig was.

SEO en Social Media Advies

Het traject begon met een diepgaand SEO-advies, gericht op het verbeteren van de organische vindbaarheid van Westbound. Parallel daaraan is er een gedegen social media-strategie ontwikkeld, gericht op het consistent en authentiek bereiken van de doelgroep.

Rode Draad en Contentplanning

Om te zorgen voor coherentie en consistentie in de communicatie, hebben wij een rode draad gecreëerd die als leidraad voor alle content dient. Aan de hand hiervan is een gedetailleerde contentkalender en -planning opgezet, zodat er steeds op het juiste moment relevante content gepubliceerd werd.

Doelgroep en Online Uitstraling

Een cruciale stap was het bepalen van de doelgroep. Wie wilde Westbound aanspreken en hoe? Na het vaststellen van de doelgroep, is de online uitstraling van het merk vastgesteld en consequent doorgevoerd in alle online uitingen.

Technisch Beheer en Dagelijkse Support

Achter de schermen werkt Montix hard aan de hosting en het technisch onderhoud van de website. Wij staan ook klaar voor dagelijkse support, om Westbound bij te staan met elke mogelijke vraag.

Content Creatie en Redactie

De teksten voor de website worden zorgvuldig geschreven en geredigeerd, om zowel SEO-vriendelijk als aantrekkelijk en informatief voor bezoekers te zijn.

Focus op Organische Vindbaarheid

In lijn met de strategie om geen betaalde advertenties te gebruiken, heeft Montix intensief gewerkt aan de organische vindbaarheid. Dit omvat het herstructureren van de website, het aanpassen en uitbreiden van de inhoud, en het werken met specifieke landingspagina’s. Interne en externe linkbuilding is ook strategisch toegepast om de autoriteit en zichtbaarheid van de site te verhogen.

Zo werd, na verloop van tijd, de online aanwezigheid van Westbound niet alleen een digitale brochure van hun diensten, maar een levend, ademend platform. Het is een plek waar bezoekers kunnen dromen over hun volgende reis, vertrouwen kunnen hebben in de professionaliteit van Westbound, en zich aangesproken en begrepen kunnen voelen door de authentieke en zorgvuldig gecreëerde content. Het werk voor Westbound was uitgebreid en doordacht, met een sterke nadruk op organische groei en kwaliteit boven kwantiteit. Geen snelle oplossingen, maar een duurzame, lange-termijnstrategie die de ware essentie van Westbound weerspiegelt in elke pixel en elke geschreven zin.

Resultaat

In de afgelopen periode heeft Westbound Travel een opmerkelijke groei doorgemaakt, te zien aan de enorme toename in aanvragen voor adviesgesprekken op locatie. Deze opmerkelijke trend is geen toeval; het is het resultaat van een weloverwogen digitale strategie.

De verhoogde interesse in Westbound’s diensten is voornamelijk te danken aan de toename van zowel het organisch verkeer naar hun website als de kwaliteit van dit verkeer. Door gerichte inspanningen op het gebied van SEO, contentmarketing en gebruikerservaring is Westbound erin geslaagd specifieke doelgroepen naar hun website te leiden. Dit heeft niet alleen voor meer verkeer gezorgd, maar heeft ook de conversieratio binnen de website significant verbeterd.

Met zo een drastische stijging in aanvragen zag Westbound zich voor een mooie maar uitdagende situatie geplaatst: ze werden overspoeld met aanvragen. Deze vraag naar persoonlijk reisadvies was zo groot dat uitbreiding van het bedrijf onvermijdelijk werd. Ondanks de uitdagingen die de coronatijd met zich meebracht, heeft Westbound onlangs een nieuwe locatie geopend in Hengelo, wat getuigt van hun veerkracht en vastberadenheid.

En Westbound’s groeitraject stopt hier niet. Om aan de aanhoudende vraag te kunnen voldoen en hun bekende persoonlijke service te blijven bieden, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuw pand in Enschede, dat ruimte biedt voor extra werkplekken. Dit naast de uitbreiding van de personele bezetting.

Ben je geïnspireerd door de resulaten die we voor Westbound Travel hebben gerealiseerd?

Of je nu een nieuwe website wilt, hulp nodig hebt met je online aanwezigheid, of wat dagelijkse ondersteuning kunt gebruiken, Montix staat voor je klaar. We vinden we niets leuker dan samen met jou online impact te maken. Neem contact op met Ons en laten we samen de digitale toekomst van jouw bedrijf vormgeven.

Contact

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Thijs Oude Essink Nijhuis

Digital Marketeer