Nieuwe Website voor Stichting Esprit Scholen in Amsterdam

Stichting Esprit

punt logo kips header case 2023 250

Achtergrond

Stichting Esprit Scholen, een gerespecteerde naam in het onderwijs in Amsterdam, heeft altijd de behoefte gevoeld om een brug te slaan tussen haar scholen en de stichting zelf. De uitdaging was om een website te creëren die naadloos aansloot op de esthetiek van de individuele schoolwebsites, maar toch een onderscheidend karakter had voor een meer zakelijke en informatieve benadering van hun doelgroepen.

holtweijde case 2023 montix1

CMS-Selectie

Het kiezen van het juiste contentmanagementsysteem (CMS) was cruciaal. Daarom werd een uitgebreid selectietraject opgezet. Verschillende CMS-opties werden onder de loep genomen, en stakeholders binnen de stichting kregen de gelegenheid om elk CMS uitvoerig te testen. Na een grondige evaluatie werd Typo3 als het meest geschikte platform gekozen vanwege de flexibiliteit, beheermogelijkheden, consistentie, stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak.

Ontwikkeling en Implementatie

Het team begon met persoonlijke begeleiding van de interne organisatie van Esprit. Van het kiezen en aanmaken van content, het integreren van bestaande informatie, tot het testen en uiteindelijk lanceren van de website; elk proces-onderdeel werd zorgvuldig begeleid.

Stakeholders uit diverse afdelingen werden betrokken bij elke fase, om te zorgen voor een holistische benadering en om ervoor te zorgen dat alle eisen en wensen werden meegenomen.

Resultaat

De nieuwe website van Stichting Esprit Scholen biedt niet alleen de flexibiliteit voor individuele pagina-opmaak en indeling, maar het is ook naadloos geïntegreerd met alle schoolwebsites. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling terwijl het de unieke zakelijke en informatieve benadering behoudt die nodig is voor de stichting.

Dankzij de nauwe samenwerking met Cobytes is de hosting van de website ook veilig en betrouwbaar, waarbij periodieke controles en updates worden uitgevoerd om te voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen.

Conclusie

De nieuwe website voor Stichting Esprit Scholen is meer dan alleen een online aanwezigheid; het is een verlengstuk van hun visie en missie. Door nauwe samenwerking, gedegen selectieprocessen en het betrekken van alle belangrijke belanghebbenden is het gelukt om een platform te creëren dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel, flexibel en veilig.

Contact

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Thijs Oude Essink Nijhuis

Digital Marketeer