Het Digitale Lokmiddel van Auto Reuvers

Auto Reuvers

punt logo kips header case 2023 250

Inleiding

Auto Reuvers, gelegen in een rustig dorp, is niet zomaar een lokaal autobedrijf. Met een indrukwekkende en gevarieerde voorraad occasions is het hun missie om autoliefhebbers uit heel Nederland naar hun showroom te trekken. Om dit te bereiken, besloten ze een website te lanceren, specifiek gericht op het presenteren van hun unieke auto-aanbod en het verleiden van potentiële kopers.

holtweijde case 2023 montix1

Case

Hoe creëer je een website die enerzijds de lokale charme van een dorpsautobedrijf uitstraalt, maar tegelijkertijd landelijke aantrekkingskracht heeft?

De Aanpak

1. Sterke Zoekfunctie: Gezien de enorme voorraad auto’s was een gebruiksvriendelijke zoekfunctie essentieel. Klanten kunnen filteren op merk, model, prijsklasse en andere specificaties, waardoor ze snel hun ideale auto kunnen vinden.
2. Onderdelen presenteren die het vertrouwen voor de aanschaf van een auto ondersteunen, zoals: eigen grote en op topniveau geoutilleerde werkplaats, diverse vormen van financiering, mogelijkheden voor verzekeringen, aangesloten bij de bekende brancheorganisaties waardoor zowel de kwaliteit als de garantie op hoog niveau is gedekt en een hecht team van medewerkers.

3. Ruime openingstijden en groot aanbod aan occasions direct in beeld.
4. Een goed gestructureerde website geeft een bijzonder goede eerste indruk. Hiermee kan dit bedrijf zich goed onderscheiden in de branche waar veel wordt gekozen voor niet-onderscheidende budget-websites.

Resultaten

1. Toename in Showroombezoekers: Binnen enkele maanden na de lancering van de website zag Auto Reuvers een forse stijging in het aantal bezoekers, ook van buiten de regio.

2. Verhoogde Verkoop: Dit resulteerde in een stijging van de verkoop.
3. Versterkte Merkidentiteit: De combinatie van lokaal karakter en nationale aantrekkingskracht gaf het autobedrijf een unieke positie in de markt.

Conclusie

De nieuwe website van Auto Reuvers bewijst dat zelfs een lokaal bedrijf in een dorp met de juiste digitale aanpak een uitstraling kan bereiken die ook nationaal gezien wordt. Door in te spelen op zowel de omvang en diversiteit van hun voorraad als op de behoeften van de klant, wist het autobedrijf zichzelf als een must-visit bestemming op de kaart te zetten voor klanten uit heel Nederland.

Contact

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Thijs Oude Essink Nijhuis

Digital Marketeer