11-04-17

Joomla als cms

Wanneer is Joomla nog zinvol als cms

Wanneer kan ik beter van Joomla naar WordPress overstappen?

Deze vraag krijgen wij vaker gesteld, vandaar hier een aanzet om deze te beantwoorden. Het ligt namelijk niet eenvoudig om van cms te wisselen: al je content zit er in en iedereen is aan dit cms gewend. Iedereen weet hoe hij of zij de site moet onderhouden, waar je wat kunt vinden. Dit is 1.

Stel je hebt je website volledig geoptimaliseerd voor de zoekmachines (met optimaliseren voor zoekmachines, meervoud, wordt meestal Google bedoeld). Hierin zit veel werk en ondertussen veel kennis. Het gaat dan om hoe je dat doet, om de structuur van je website, over de content op je website en om de techniek.

Dus al met al is de vraag terecht: wanneer is het zinvol om van cms te wisselen, of zoals hier specifiek, wanneer kan ik beter van Joomla naar WordPress overstappen?

  • Als je site nog niet volledig is geoptimaliseerd
  • Als de redacteuren van de website makkelijk naar WordPress kunnen wisselen
  • Als de content goed is over te zetten

Is je website dus nog niet geoptimaliseerd of beschik je over een flexibele redactie waarbij al kennis van WordPress aanwezig blijkt te zijn, dan is de overstap al een heel stuk eenvoudiger.

Blijft het punt rondom de content: hoe krijg je die goed over naar het nieuwe cms en hosting? Als het niet al te veel is kun je het handmatig doen, maar na jarenlang aan je website te hebben gewerkt zal dat wel niet op gaan. Dan blijken er gelukkig tools te zijn die dit proces voor je kunnen automatiseren. Deels dan. Interne linken, evt. gekoppelde bestanden, specifieke aanvullende content in zijbalken ed., behoeven dan nog steeds handwerk.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Mocht je graag over willen en tegen één van deze obstakels oplopen, dan helpen wij je graag verder: door workshops en bijvoorbeeld data-migratie. Data-migratie wil zeggen dat wij de content voor je overnemen, liefst zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg