28-06-18

Google Maps op je site

Dit kost vanaf nu geld. Alhoewel:

Google Maps op je site

Google Maps prijzen

Google Maps prijzen

Tot nu toe kon je naar hartelust deze zeer praktische dienst op allerlei plekken op je site plaatsen. Dat geeft de bezoekers van jouw site de mogelijkheid om te zien waar je zit en tevens een routeplanner te starten. Hoe praktisch wil je het hebben!

Google heeft sinds 16 juni 2018 van deze tot nu toe gratis dienst een betaalde gemaakt. D.w.z. dat je je betaalgegevens moet invullen voordat je de koppeling naar je (WordPress) website kunt maken.

In de praktijk
Veel websites hebben minder dan 25.000 bezoekers per dag. Dat is namelijk het aantal dat gratis gebruik mag maken van deze dienst via jouw website. Kom je daar boven dan ga je, iets, betalen. Dat iets is: € 2,50 per dag per 5.000 bezoekers.

Voorwaarden
Om Google Maps te mogen plaatsen heb je een API key nodig: een softwarematige sleutel voor de koppeling. Als je deze aanvraagt dan kom je direct op een scherm waarbij je je betaalgegevens moet invullen. Daarbij geef je ook aan of jouw website voor de bezoekers gratis is te gebruiken of dat er restricties zoals betaling of exclusieve toegang tot de site zijn. Mocht jouw site hieronder vallen en dus niet gratis en vrij toegankelijk zijn, dan zijn de tarieven anders: kijk hier op de site van Google voor de tarieven.

Google Maps prijzen selecteren

Google Maps prijzen selecteren

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg