31-10-16

WooCommerce: het laatste nieuws

Wat is er nieuw bij WooCommere?

Ondertussen is er veel gebeurd met WooCommerce

We zijn inmiddels bij versie 4.3
Updates van het gehele systeem: deze worden pas nadat er van een nieuwe versie de eerste updates en meldingen over de stabiliteit in de praktijk beschikbaar zijn getest door Montix. Als deze tests positief zijn worden deze updates in fases over alle door Montix beheerde installaties uitgerold.

Met versie 4 ontwikkeld WooCommerce zich steeds verder als toonaangevend e-commerce platform. De beschikbare uitbreidingen die door Automattic zelf worden uitgebracht worden ook doorontwikkeld en nemen in aantal toe.
Belangrijkste is dat de toegevoegde functies voornamelijk gericht zijn op webshops van enige omvang of tenminste waar een goed verdienmodel mee is ontwikkeld. Dat betekent dat het hierdoor kostbaarder gaat worden als je er gebruik van wilt maken, maar tevens geeft dit de ruimte om bij gebleken succes je webshop steeds verder door te ontwikkelen. En als dat op basis van min of meer kant-en-klare oplossingen gaat, dan scheelt dat natuurlijk flink t.o.v. maatwerk.

Je kunt zoals altijd snel en eenvoudig een goede webshop opzetten. Klein, compact, eventueel met maar enkele producten. Maar doorgroeien met de benodigde stabiliteit en flexibiliteit is dus inmiddels nog beter mogelijk. Logisch, want de e-commerce markt heeft recent door Corona een flinke boost gekregen. Steeds meer partijen zien dat er naast en eventueel juist samen met de grote aanbieders nog flink ruimte in de online wereld zit.

Juli 2019:
WooCommerce 3.0 is uit!
De 3 belangrijkste redenen waarom dat goed nieuws is:

 • De webshop wordt algeheel sneller
 • Mobiele gebruikers krijgen een prettiger ervaring
 • Voor programmeurs verbeterde omgeving waardoor zij meer overzicht houden

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

 • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
 • Is alles up-to-date?
 • Is het thema goed geïmplementeerd?
 • Is de site snel genoeg?
 • Is de backup goed geregeld?
 • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Wat betekent dit voor WooCommerce algemeen

 • Geschikt voor grote webshops (veel producten)
 • Aantrekkelijker oplossing voor vele soorten webshops

De snelheid van de webshop algeheel groeit, o.a. doordat overhead in code en verwerking van de code (ook het aantal aanvragen van de database) sterk is gereduceerd.
Daarnaast is de wijze waarop programmeurs kunnen werken aan het systeem overzichtelijker geworden, wat juist voor meer complexe webshops een belangrijke stap is.

Door de kwaliteit te laten groeien, vooral onder de motorkap en voor de mobiele gebruikers, ontwikkelt WooCommerce zich steeds verder als dé oplossing voor e-commerce vraagstukken.

De upgrade naar 3.0
Voor startende webshops is het perfect om meteen met versie 3.0 te beginnen. heb je reeds een WooCommerce webshop, dan is dit een grotere stap die goed voorbereid moet worden. Lees het bericht over de werkwijze: o.a. alle plugins hebben aandacht nodig!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg