05-01-23

Hoe is WooCommerce ontstaan?

WooCommerce is een plugin voor WordPress die het mogelijk maakt om een online winkel te maken. Het platform werd ontwikkeld door WooThemes, een bedrijf dat in 2008 werd opgericht door Mark Forrester, Mike Jolley en James Koster. WooCommerce werd in 2011 geïntroduceerd als een gemakkelijke manier voor WordPress-gebruikers om hun eigen online winkel op te zetten. Het bood een eenvoudige manier om producten en diensten aan te bieden aan klanten en stelde gebruikers in staat om diverse aspecten van hun online winkel te beheren, zoals productbeheer, betalingen en verzending.

Als gevolg van zijn gebruiksvriendelijke interface en krachtige functionaliteit groeide WooCommerce snel in populariteit. Binnen enkele jaren werd het een van de meest gebruikte platforms voor het opzetten van een online winkel. In 2015 werd WooThemes overgenomen door Automattic, het bedrijf achter WordPress.com. Door deze overname kreeg WooCommerce toegang tot een uitgebreid netwerk en middelen van Automattic, wat bijdroeg aan de verdere groei van het platform.

Status van WooCommerce

Tegenwoordig is WooCommerce een van de meest populaire platforms voor het opzetten van een online winkel, met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het biedt een breed scala aan krachtige tools voor het beheren van producten, betalingen, verzending en andere aspecten van een online winkel. Bovendien kunnen gebruikers extensies gebruiken om de functionaliteit van hun online winkel uit te breiden. Deze extensies maken het mogelijk om integraties te maken met verzend- of boekhoudsoftware en bieden extra functionaliteit om de winkelervaring te verbeteren.
In essentie is WooCommerce een krachtig platform dat gebruikers in staat stelt om een professionele en aantrekkelijke online winkel op te zetten zonder dat er veel technische kennis vereist is. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, krachtige functionaliteit en uitgebreide ondersteuning is het geen verrassing dat het zo’n populair platform is geworden onder online winkeliers over de hele wereld.

Heb jij vragen of hulp nodig met jouw WooCommerce webshop? Wij helpen je graag.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg