14-03-22

WooCommerce koppelen aan Exact

WooCommerce kun je goed koppelen aan Exact Online.

Alle relevante data die je wilt overzetten van je webshop naar Exact Online kun je geautomatiseerd over laten zetten. Dit kan op een bepaalde tijd lopen, bijv. per uur of ook nog handmatig geactiveerd worden als dat voor de workflow beter past.

VOORDELEN VAN DEZE KOPPELING

Bij handmatig overzetten waarbij mensen worden ingeschakeld ontstaan altijd fouten. Niet veel, maar wel lastig. Deze zijn niet te voorkomen helaas. Bij een export en import-functie die je handmatig uitvoert zit er een flinke vertraging in de uitwisseling van de data. Voor een webshop die behoorlijk omzet genereert is dit iets dat alleen onnodige tijd vraagt. Je bent immers druk met de verkoopondersteuning.

EXACT PLUGIN VOOR WOOCOMMERCE

De koppeling zoals Montix deze heeft gerealiseerd werkt middels een plugin voor WordPress. Reminder: WooCommerce zelf is ook een plugin. Hetgeen de plugin uitvoert wordt voor elke webshop op maat ingericht.

PLUG AND PLAY MET MAATWERK AFSTEMMING

De plugin zelf is wat werking betreft snel te installeren. Anders is het met de data gesteld:

De data zoals die in een webshop staat en die je overgezet wilt hebben is niet een standaard pakket. Daarnaast heeft Exact Online ook altijd een eigen inrichting en vaak een eigen manier van gebruiken.

Deze twee onderdelen moeten dus op elkaar worden afgestemd. Dat zit soms in kleine details die van groot belang zijn voor het netjes overzetten van deze data.

Dit is een proces dat om zorgvuldigheid vraagt en enige tijd kan kosten.

VEEL WINST DOOR FOUTLOZE EN DIRECT BESCHIKBARE DATA

Waar je in het verleden tijd kwijt was met het overzetten van de data beschik je nu altijd over de bijna live data uit je webshop in Exact. En dat is pure winst!

Ben je nieuwsgierig en wil je weten of deze koppeling voor jouw webshop geschikt is? Neem dan geheel vrijblijvend contact op!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg