14-04-22

Wat is het webshop systeem WooCommerce?

Steeds meer webshops maken gebruik van WooCommerce. Ook zijn er veel Magento gebruikers overgestapt naar WooCommerce. Wat is WooCommerce en wat kun je ermee?

WOOCOMMERCE

WooCommerce is een WordPress plugin die het mogelijk maakt om een webshop te creëren. Steeds meer WordPress gebruikers kiezen ervoor om WooCommerce te gebruiken. WooCommerce is namelijk een zeer uitgebreid systeem die eenvoudig in gebruik is. Als je weet hoe je WordPress gebruikt, dan kan je WooCommerce ook zonder problemen gebruiken.

WooCommerce was in het begin niet zoals we het nu kennen. Het begon als een simpele plugin met beperkte mogelijkheden. Nu heeft WooCommerce een enorme community en hebben ze meer dan alleen een plugin. WooCommerce is niet voor niets het meest populaire webshop systeem met miljoenen downloads.
Ontstaan van WooCommerce

WooCommerce is opgericht in 2008. Drie WordPress gebruikers ontmoeten elkaar op een forum en besluiten om een webshop systeem te ontwikkelen. Ze richten een bedrijf op, WooThemes, en de rest is geschiedenis.

DOWNLOADEN WOOCOMMERCE

Het downloaden van de plugin WooCommerce is gratis. Je kan de plugin eenvoudig downloaden in de plugin directory. Met de plugin WooCommerce kan je al een simpele webshop opzetten zonder dat je ergens voor hoeft te betalen. Wil je een serieuze webshop opzetten? Dan moet je premium thema’s en plugins aanschaffen.

De plugin WooCommerce op zichzelf is al erg uitgebreid. Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om direct (automatisch) facturen te sturen naar klanten. Ook kun je eenvoudig kortingscodes aanmaken, zodat deze gebruikt kunnen worden bij het afrekenen.
Uitbreiden WooCommerce

Met de standaard mogelijkheden van WooCommerce heb je als serieuze webshop niet genoeg. Gelukkig is WooCommerce eenvoudig uit te breiden. Er zijn veel plugins die speciaal voor WooCommerce zijn gemaakt.

BETAALMOGELIJKHEDEN

Je kan natuurlijk geen webshop hebben zonder betaalmogelijkheden. WooCommerce heeft de plugin WooCommerce Payments. De plugin biedt verschillende betaalmethodes aan en nog belangrijker: een goed overzicht van de inkomsten in je WordPress dashboard. Indien je al gebruik maakt van een payment provider zoals Mollie, zou je deze ook gemakkelijk kunnen koppelen aan jouw WooCommerce webshop. Zo houd je je webshop veilig.

WOOCOMMERCE WEBSHOP CREËREN

Wil je graag een WooCommerce webshop maar heb je geen idee hoe je dit aanpakt? Of ben je op zoek naar een webshop die past bij jouw wensen en eisen? Lees op de WooCommerce pagina dan wat wij voor je kunnen betekenen.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg