12-10-22

Wat is WooCommerce en wat heeft WooCommerce te bieden?

Wat is WooCommerce?  

WooCommerce begon als een plugin van WordPress waarmee een webshop kon worden opgezet. Inmiddels na alle ontwikkelingen is het een erg bekend webshop systeem dat door miljoenen mensen wordt gebruikt. 

WooCommerce is een gratis plugin die kan worden gedownload. Hierbij zijn er veel verschillende opties en mogelijkheden beschikbaar. Wanneer je nog meer opties wilt toevoegen aan een shop, zul je er plug-ins bij moeten kopen van WooCommerce. Maar dit is niet gelijk al nodig wanneer er net een webshop wordt opgezet, omdat er al veel mogelijkheden worden aangeboden. De plug-ins van WooCommerce die er later bij kunnen worden gekocht, dragen vooral bij aan het gebruiksgemak voor het opzetten en onderhouden van de webshop. Maar het draagt ook bij aan het gebruiksgemak voor de gebruiker van de webshop.  

Wat biedt WooCommerce?  

Er zijn mogelijkheden die WooCommerce biedt voor de webshop. Dit zijn opties die bijdragen aan het beheren, het bereik en ook het gebruik van de webshop.  

Belangrijke opties voor het opzetten en beheren van een webshop 

– Het toevoegen van producten in de webshop.  

– Het sturen van facturen met WooCommerce.  

– Het aanmaken van kortingscodes die door bezoekers kunnen worden gebruikt.  

– Mobiele app waarmee de webshop en statistieken kunnen worden bijgehouden vanaf de telefoon  

– Google analytics met statistieken van de webshop 

– De webshop kan beschikbaar worden gesteld in verschillende landen, waardoor er internationaal verkocht kan worden. Dit zorgt ervoor dat er een bereik in het buitenland kan worden gerealiseerd.  

– Vimeo via WooCommerce is beschikbaar voor het creëren van videocontent voor de webshop  

– E-mailmarketing tool die het makkelijk maakt om bezoekers te mailen. Dit kan een handige tool zijn wanneer een bezoeker producten laat liggen in de winkelmand zonder het afrekenproces af te maken. Hiermee kan er een vervolgmail worden gestuurd dat is gebaseerd op de vorige aankoop van de bezoeker. Hierin kunnen dan aanbevolen producten in worden voorgesteld. Ook kunnen er nieuwsbrieven worden verstuurd.  

Belangrijke opties voor het gebruik van een webshop 

– WooCommerce biedt verschillende betalingsmogelijkheden aan, dit draagt bij aan het aankoopproces. Want door meer betalingsmogelijkheden aan te bieden, kan de bezoeker de gewenste methode gebruiken waardoor deze eerder een aankoop af zal ronden.    

– Vertaling van de webshop naar verschillende talen. Dit is vooral een belangrijke tool, wanneer de webshop ook beschikbaar is gesteld in het buitenland. Hierdoor kunnen bezoekers in het buitenland de webshop ook begrijpen. Dit maakt het gebruik van de webshop voor de bezoekers makkelijker.  

WordPress staat bekend als een CMS die erg gebruiksvriendelijk is voor het opzetten van een webshop. Dit is ook het geval bij WooCommerce, het is erg gebruiksvriendelijk en het heeft een groot aantal mogelijkheden. De plug-ins van WooCommerce zijn makkelijk te downloaden, daardoor is er een groot aantal mogelijkheden beschikbaar voor het opzetten en beheren van een webshop.  

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg