22-04-22

Waarom wordt WooCommerce zo vaak gebruikt?

WooCommerce wordt al jarenlang veel gebruikt door webshop eigenaren, maar waarom is dat eigenlijk zo? Dit vertellen wij je uiteraard graag. In eerste instantie is WooCommerce vanwege de gemakkelijke integratie met WordPress een veelgebruikte plugin. Je kunt deze optie ook wel zien als een uitbreiding op je WordPress website, omdat je WooCommerce als plugin kunt downloaden. Van oudsher is WordPress blog software, maar is inmiddels niet meer weg te denken. Er zijn verschillende redenen waarom WooCommerce zoveel wordt gebruikt.

FLEXIBEL, DAT BEN JE ZEKER MET WOOCOMMERCE

Eén van de meest bekende redenen is de flexibiliteit van het originele systeem, WordPress. WooCommerce is één van de vele uitbreidingen, waardoor je jouw WordPress website én WooCommerce in één systeem kunt beheren. Hierdoor kan je zowel actief bloggen als het productassortiment uitbreiden en bestellingen afhandelen. De veelgebruikte plugin is in eerste instantie nogal basic, maar je kunt vervolgens allerlei uitbreidingen in de vorm van plugins of extensies kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw webshop geheel aansluit op jouw bestaande WordPress website.

Het prettige aan WooCommerce is dat je niet ineens over allerlei functionaliteiten beschikt waar je niets mee wilt doen. Sommige CMS systemen zijn zo uitgebreid dat het haast al niet goed lukt om producten op een goede manier (voor SEO bijvoorbeeld) toe te voegen.

LAGE KOSTEN MET WOOCOMMERCE

Een andere reden dat WooCommerce zo veel gebruikt wordt kunnen de lage kosten zijn. Wel is het goed om te kijken naar betrouwbare hosting en/of support, zodat je wanneer nodig zo snel mogelijk terecht kunt bij een betrouwbaar internetbureau.

EENVOUDIG ZELF TE GEBRUIKEN

Extra prettig is het eenvoudige beheersysteem van WooCommerce. Spreekwoordelijk kan een kind de was doen. Het zelf uitbreiden van het assortiment is gemakkelijk mogelijk gemaakt, net als het doen van aanpassingen in het systeem op het gebied van tekst of vormgeving.

SNELLE ONTWIKKELING

WooCommerce is zogeheten ‘Open Source’ software. Hierdoor is WordPress toegankelijk voor iedereen en kan elk individu suggesties doen om ervoor te zorgen dat de software nog beter wordt. De snelle ontwikkeling van WooCommerce kan daarom nog een essentiële reden zijn om deze uitbreiding te gebruiken als webshop.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg