14-04-22

8 voordelen van WooCommerce

WooCommerce wordt door meer dan 70 miljoen webshops gebruikt en behoort tot één van de populairste webshop software. Wat zijn de voordelen van de bekende webshop software?

GEBOUWD OP WORDPRESS

Veel webshop software zijn vaak losstaande stukje software. Bij WooCommerce is dit niet het geval. WooCommerce is namelijk een uitbreiding op WordPress. WordPress is het meest gebruikte CMS en werd voornamelijk gebruikt als blogsoftware.

Het succes van WordPress is te danken aan de flexibiliteit van het CMS, het is namelijk eenvoudig en goed uit te breiden op allerlei verschillende manieren. WooCommerce is hier een goed voorbeeld van.

Door WooCommerce toe te passen op een WordPress website, kun je dus een ‘gewone’ website creëren, bijvoorbeeld een blog, gecombineerd met een webshop.

UITBREIDEN WOOCOMMERCE

Naast dat je WordPress goed kunt uitbreiden, is WooCommerce ook goed uit te breiden. Bij het installeren van WooCommerce, beschik je over een aantal basisfunctionaliteit. De basis kun je eenvoudig uitbreiden door gebruik te maken van plugins of extensies, zodat je een webshop naar wens kunt bouwen.

GRATIS IS AANSCHAF EN GEEN MAANDELIJKSE KOSTEN

WooCommerce is gratis te downloaden en heeft geen abonnement waar je maandelijks voor moet betalen. Je zou een webshop kunnen creëren zonder een euro uit te geven, maar je kan ook kiezen voor betaalde extensies of plugins. Zo kun je een webshop maken die aansluit bij je budget.

SNELLE ONTWIKKELINGEN

WooCommerce is een open source software. Dit betekent dat de code beschikbaar is en iedereen suggesties kan doen om het te verbeteren.

Deze manier van werken zorgt ervoor dat open source software sneller ontwikkelen dan andere software waarbij deze code niet beschikbaar is voor iedereen.

EENVOUDIG IN GEBRUIK

Bij vele webshop software moet je zelf technische kennis te bezitten om er mee om te kunnen gaan. Bij WooCommerce is dit niet het geval. Je kan eenvoudig een webshop maken en zelf producten toevoegen. Ook kun je gerelateerde content en informatie op je webshop plaatsen zonder technisch te zijn.

VERKOOP VAN FYSIEKE EN DIGITALE PRODUCTEN/DIENSTEN

Met een WooCommerce webshop kan je zowel fysieke als digitale producten verkopen. Ook is het mogelijk om diensten aan te bieden. Voorbeelden zijn e-books, handleidingen of toegangskaarten voor een evenement.

SCHAALBAAR

Of je nou een kleine of grote webshop beheert, WooCommerce zal overeind blijven staan. Het kan zijn dat je website wat trager wordt, maar dit is eenvoudig op te lossen door te kiezen voor een sneller pakket bij je webhost.

SIMPELE RAPPORTAGE

In de backend van je WooCommerce website wordt er een simpele en overzichtelijke rapportage gegeven van je webshop. Daar wordt je omzet getoond en welke producten het best presteren.

Heb je support nodig voor WooCommerce of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van WooCommerce? Neem dan een kijkje op onze WooCommerce pagina.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg