15-04-22

5 aanbevolen WooCommerce plugins

WooCommerce is momenteel de meest gebruikte webshop software voor WordPress websites. Vele bedrijven maken de overstap van Magento naar WooCommerce, omdat het simpelweg een top software is. Er is (bijna) geen technische kennis voor nodig en er zijn honderden plugins om je WooCommerce webshop uit te breiden. Welke plugins zijn een ‘must’ voor een WooCommerce webshop?

MOLLIE PAYMENTS

Mollie Payments is één van de populairste betaalproviders. De betaalprovider heeft bijna elke betaalmethode die je kan bedenken en ondersteunt zelf betaalmethoden van het buitenland (België en Duitsland). Mollie is tegenwoordig ook te downloaden als plugin in WordPress. Maak een Mollie account aan en binnen 2 minuten is Mollie gekoppeld aan je webshop. Je kan eenvoudig betaalmethoden toevoegen en het Mollie dashboard geeft een goed overzicht van alle betalingen en eventuele retouren.

De plugin is geheel gratis. Ook zit je niet vast aan een maandelijks abonnement. Je betaalt namelijk per betaling. Dit bedrag is bij elke betaalmethode verschillend.

WOOCOMMERCE PDF FACTUREN & PAKBONNEN

Bij een bestelling op een WooCommerce webshop, wordt er een standaard bevestigingsmail gestuurd naar de klant. Hier is geen factuur bij inbegrepen. Bij vooral zakelijke klanten is het toch handig om een factuur mee te sturen. De plugin WooCommerce PDF facturen & Pakbonnen zorgt ervoor dat facturen als bijlage worden gestuurd in de bevestigingsmail van WooCommerce. Ook kun je met de plugin pakbonnen maken.

De plugin is gratis te downloaden. Met de gratis versie kun je facturen opmaken en sturen. Echter is het niet mogelijk om alles van de opmaak te veranderen. Bij de Pro versie heb je deze mogelijkheden wel.

SENDCLOUD

Sendcloud is een verzendplatform die je kan integreren met alle soorten webshops. Je kunt kiezen tussen 80 verschillende vervoerders, zoals PostNL en DHL. Voor Sendcloud heb je eerst een account nodig. Daarna kun je de plugin downloaden en je WooCommerce webshop koppelen aan SendCloud. Sendcloud biedt lagere prijzen aan voor het verzenden van bestellingen. Ook worden er automatisch verzendlabels gecreëerd, zodat je dit niet meer handmatig hoeft te doen. Je kiest je favoriete vervoerder en verzenden maar.
De plugin van Sendcloud is gratis. Echter is het niet gratis om gebruik te maken van het verzendplatform. Je moet namelijk een betaalt account hebben. Er zijn verschillende abonnementen waar je uit kan kiezen.

MAILCHIMP VOOR WOOCOMMERCE

Mailchimp is een populaire plugin als het gaat om inschrijvingen en het versturen van nieuwsbrieven bij een WordPress website. Tegenwoordig bestaat deze plugin ook voor WooCommerce websites. Zorg ervoor dat je (potentiële) klanten zich inschrijven en verstuur verschillende campagnes via de mail. Dit is bijvoorbeeld handig als je een nieuw product online hebt gezet. Ook kan er een mail gestuurd worden als een klant nog producten in het winkelmandje heeft.

Mailchimp is gratis te downloaden als plugin. Met de gratis optie zijn er weinig functionaliteiten te gebruiken. Je hebt dan alleen de functie om inschrijvingen te verzamelen op de betaalpagina. De betaalde versie biedt veel meer functionaliteiten.

ATUM INVENTORY MANAGEMENT FOR WOOCOMMERCE

WooCommerce heeft een voorraadbeheer inbegrepen in de standaard plugin. Echter kan het heel veel tijd kosten om dit constant up-to-date te houden bij een grotere webshop. Deze plugin biedt daar de oplossing voor. Je kan namelijk via één scherm alle prijzen en voorraad bewerken zonder eerst alle gegevens van de producten te laden. Dit zorgt voor meer gemak en minder verspilling van kostbare tijd.

De plugin is gratis te downloaden en te gebruiken. Je kan ervoor kiezen om extra modules bij te kopen, maar dit is niet cruciaal. Dit is vooral handig bij een multi voorraad of actie logs.

Heb je support nodig voor je WooCommerce webshop of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op de WooCommerce pagina.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg