24-09-21

Geweldig nuttige tools, noem het plugins, voor WooCommerce webshops:

Een wachtrij-systeem voor WooCommerce

Om bestellingen in je WooCommerce webshop via een wachtrij te beteugelen op spits-momenten. Heb je een actie of een andere reden waarom je op een heel korte tijdsspanne extreem veel bezoek verwacht? Dan is de kans dat je webshop dit niet trekt zeer reëel. Uiteraard kun je wat hosting betreft hier al een boel aan doen, maar toch loop je tegen grenzen aan. Zo kunnen afhandelingsprocessen die na de betaling plaatsvinden, zoals het verzenden van de bestel-bevestiging, in de knel komen. Daardoor kan een enkele bevestiging niet worden verzonden of in spam-filters van de grote providers terecht komen. Klanten nemen dan contact op, willen deze graag alsnog ontvangen en dus ben je hier handmatig mee bezig wat tijd kost die niemand als zinvol ervaart (en zeker de klant niet).

Middels het wachtrij-systeem wordt op productniveau, dus je kunt kiezen bij welke producten, een wachtrij na het winkelmandje, maar voor het afrekenproces geplaatst. Daardoor wordt dit gethrottled: er worden nieuwe bestellingen doorgelaten als een vorige is afgerond. Dit klinkt simpel en zo werkt het ook: de bestellingen worden iets afgeremd, maar je houdt tevreden klanten en een goed werkend systeem.

Een aftel-systeem voor een product

Heb je een product dat je vanaf een specifiek moment beschikbaar wilt maken? Dan kun je dit middels een aftelsysteem kenbaar maken. En visueel triggerend: je kunt het product al wel “teasen” maar men kan het nog niet bestellen.

Werking
De klok wordt ingesteld en voor een bepaald product geplaatst. Deze klok telt af: als deze is afgelopen kun je direct doorgaan naar het product en verder zoals anders ook bestellen en afrekenen.

We kunnen het simpel maken en zeker ook spannend: dit maakt erg nieuwsgierig, prikkelt in die zin en geeft een extra dimensie aan je webshop.

Divi uitbreiding, toevoeging aan childtheme: blok met social media iconen in de footer plaatsen; makkelijker systeem ook voor aanpassingen

AfterPay

Wist je dat AfterPay ook een erg goed middel is om toe te voegen aan jouw webshop? Lees er snel meer over!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg