05-01-23

Facturen in WooCommerce

Het maken van een factuur in WooCommerce is een eenvoudig proces dat je kunt doen vanuit het beheerdersgedeelte van je WordPress-website. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van een factuur in Woocommerce:

  1. Log in op het beheerdersgedeelte van je WordPress-website.
  2. Ga naar “Orders” in het menu aan de linkerkant en klik op de order waarvoor je een factuur wilt maken.
  3. Klik op de knop “Maak factuur” onder het orderoverzicht.
  4. Voer de details van de factuur in, zoals het factuurnummer, de factuurdatum en de betalingsvoorwaarden.
  5. Voeg eventuele opmerkingen of extra informatie toe aan de factuur, zoals speciale instructies of een kortingscode.

Klik op “Opslaan” om de factuur op te slaan en te versturen naar de klant.

Houd er rekening mee dat je misschien ook factuur- en offerte-plugins moet installeren om de factuurfunctie in Woocommerce te krijgen. Er zijn talloze plugins beschikbaar, zowel gratis als premium, die je kunt gebruiken om de factuurfunctie in Woocommerce uit te breiden.

Eenmaal gemaakt, kun je de factuur bekijken en downloaden vanuit het beheerdersgedeelte van je website. Je kunt ook een koppeling naar de factuur versturen naar de klant via email, zodat ze de factuur online kunnen bekijken en downloaden.

Het is ook mogelijk om automatische facturen te maken in Woocommerce. Hiervoor kun je gebruikmaken van een automatiseringsplugin of een integratie met een externe facturatie-service. Dit kan het proces van het maken van facturen nog gemakkelijker maken, omdat je niet handmatig facturen hoeft te maken voor elke order.

Als je een online winkel met Woocommerce hebt, is het belangrijk om goede factureringsprocedures te hebben om ervoor te zorgen dat je betalingen op tijd ontvangt en je administratie op orde is. Door een factuur te maken in Woocommerce, kun je gemakkelijk professionele en gestructureerde facturen maken voor je klanten.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg