04-01-23

De 20 meest populaire plugins voor WooCommerce

Als je een online winkel hebt opgezet met WooCommerce, weet je hoe krachtig en veelzijdig dit platform is. Maar soms kan het zijn dat je bepaalde functionaliteiten mist of dat je bepaalde processen wilt automatiseren. Gelukkig kun je dit oplossen door plugins te gebruiken voor WooCommerce. In dit artikel presenteren we de 20 meest populaire plugins voor WooCommerce, zodat je kunt zien wat er allemaal beschikbaar is en welke plugin het beste bij jouw behoeften past.

WooCommerce plugins

Jetpack: Deze plugin biedt een aantal handige functies, waaronder beveiliging, prestatieoptimalisatie en integratie met sociale media. Jetpack is gratis te gebruiken, maar er zijn ook betaalde opties beschikbaar met extra functionaliteiten.

Gravity Forms: Met deze plugin kun je gemakkelijk formulieren maken voor je winkel, zoals contactformulieren of enquêtes. Gravity Forms is een betaalde plugin, maar het biedt een aantal geavanceerde functies die het de moeite waard maken.

Yoast SEO: Deze plugin is onmisbaar voor iedereen die beter gevonden wil worden in zoekmachines. Yoast SEO biedt allerlei hulpmiddelen om je winkel beter te laten presteren in zoekresultaten, waaronder een snelheidstest, een pagina-analyse en suggesties voor zoekwoorden.

WPForms: WPForms is een andere populaire plugin voor het maken van formulieren. Deze plugin is gebruiksvriendelijk en biedt een aantal geavanceerde functies, zoals het toevoegen van betalingen of het integreren met e-mailmarketingtools.

WP Super Cache: Als je bezorgd bent over de laadtijd van je winkel, is WP Super Cache een plugin die je moet overwegen. Deze plugin maakt kopieën van je webpagina’s en laat deze aan bezoekers zien in plaats van elke keer opnieuw te laden, wat de laadtijd kan verminderen.

Gravity PDF: Deze plugin maakt het mogelijk om PDF-facturen en -bonnen te maken voor je WooCommerce-winkel. Gravity PDF is een betaalde plugin, maar het biedt een aantal geavanceerde functies voor het maken van professioneel ogende facturen.

Advanced Custom Fields: Als je aanvullende velden wilt toevoegen aan producten, bestellingen of gebruikers in je winkel, is Advanced Custom Fields een uitstekende plugin om te gebruiken.

WP Smush: Als je bezorgd bent over de snelheid van je winkel, kan het nuttig zijn om de afbeeldingen op je site te comprimeren. WP Smush is een plugin die dit voor je kan doen, zodat je afbeeldingen kunt uploaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de grootte ervan.

WPBakery Page Builder: Deze plugin maakt het mogelijk om zonder enige codering professionele, aanpasbare webpagina’s te maken. WPBakery Page Builder biedt een drag-and-drop editor, zodat je gemakkelijk elementen kunt toevoegen of verplaatsen.

WPForms Lite: WPForms Lite is een gratis versie van de populaire WPForms-plugin, waarmee je gemakkelijk formulieren kunt maken voor je winkel. Hoewel deze versie beperkter is dan de betaalde versie, biedt het nog steeds een aantal nuttige functies.

WooCommerce Checkout Field Editor: Deze plugin maakt het mogelijk om aanvullende velden toe te voegen aan het checkout-formulier van je winkel. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een verplichte opt-in wilt toevoegen voor e-mailmarketing of als je aanvullende informatie van klanten wilt verzamelen.

OptinMonster: Als je graag leads wilt genereren via je winkel, is OptinMonster een plugin die je moet overwegen. Deze plugin biedt een aantal geavanceerde opt-in-vormen, zoals lightboxes, floating bars en fullscreen overlays, om bezoekers te converteren in leads.

Advanced Coupons: Deze plugin biedt een aantal geavanceerde functies voor het aanbieden van kortingsbonnen op je winkel. Met Advanced Coupons kun je bijvoorbeeld kortingsbonnen laten afhankelijk zijn van specifieke producten of categorieën, of kortingsbonnen laten afhankelijk zijn van hoeveel een klant heeft besteed.

WooCommerce Multilingual: Als je je winkel wilt laten vertalen in meerdere talen, is WooCommerce Multilingual een plugin die je moet overwegen. Deze plugin maakt het mogelijk om je winkel in verschillende talen te laten zien, zodat je kunt uitbreiden naar een groter publiek.

AffiliateWP: Als je een affiliate-programma wilt opzetten voor je winkel, is AffiliateWP een plugin die je moet overwegen. Deze plugin maakt het mogelijk om affiliates te registreren, hun prestaties te volgen en hun commissies te betalen.

Gravity Flow: Gravity Flow is een plugin voor het automatiseren van werkstromen in WooCommerce. Met deze plugin kun je bijvoorbeeld orders laten doorsturen naar specifieke personen of afdelingen, of automatische e-mails laten versturen naar klanten wanneer hun order klaar is.

WooCommerce Product Add-Ons: Met deze plugin kun je aanvullende opties toevoegen aan je producten, zoals extra’s of personalisatie. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld producten wilt aanbieden die op maat gemaakt kunnen worden.

Advanced Order Export for WooCommerce: Als je geavanceerde exportfuncties wilt voor je orders, is Advanced Order Export for WooCommerce een plugin die je moet overwegen. Deze plugin maakt het mogelijk om orders te exporteren naar verschillende bestandstypen, zoals CSV of Excel, en om aanvullende informatie te exporteren zoals productvarianten of aanvullende velden.

WP Fastest Cache: WP Fastest Cache is een andere plugin die gericht is op het verhogen van de laadtijd van je winkel. Deze plugin maakt kopieën van webpagina’s en laat deze aan bezoekers zien in plaats van elke keer opnieuw te laden, wat de laadtijd kan verminderen.

Conclusie

Er zijn tal van plugins beschikbaar voor WooCommerce, en de bovenstaande lijst is slechts een kleine selectie van de meest populaire. Door te kijken naar je behoeften en doelen, kun je de juiste plugin kiezen om je webshop te versterken en te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar SEO-tools, formulieren of kortingsbonnen, er is een plugin beschikbaar om je te helpen bij het bereiken van je doelen.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg