15-04-22

Welke betaalmodule kies je voor je WooCommerce webshop?

Bij een webshop is het natuurlijk vanzelfsprekend dat er betaalt kan worden aan het einde van de rit. Er zijn verschillende betaalmodules die je kan integreren op je webshop. Welke moet je dan kiezen?

WOOCOMMERCE PAYMENTS

De naam zegt het al, WooCommerce Payments is een plugin van de makers van WooCommerce. Het voordeel hiervan is dat je dan zeker weet dat de combinatie van WooCommerce en het betalingssysteem goed samen werken. Het nadeel is dat nog niet alle betaalmethodes beschikbaar zijn in de plugin. De belangrijkste betaalmethodes, zoals iDeal en creditcard zijn wel beschikbaar. Achteraf betalen is niet mogelijk. WooCommerce Payments is eenvoudig in gebruik en de transacties zijn te zien in de backend van je webshop. Ook is het mogelijk om het bedrag terug te boeken met één druk op de knop.

WooCommerce Payments is een gratis plugin. Ook hoef je geen maandelijks abonnement af te sluiten. Je betaalt een bedrag per transactie, afhankelijk van de gekozen betaalmethode.

MOLLIE PAYMENTS

Mollie was één van de eerste betalingsprovider op de open source markt met modules voor allerlei systemen. Ook is Mollie als plugin al een tijdje beschikbaar voor WooCommerce webshops. Mollie beschikt over bijna alle betaalmethode die je kan bedenken. Je hebt een Mollie account nodig om het te koppelen aan je webshop. Daarna is het erg simpel om Mollie te integreren. De transacties komen in je Mollie dashboard te staan en vanuit daar is er ook een optie voor retouren.

Bij Mollie zit je niet vast aan een maandelijks contract. Je betaalt per transactie een bedrag of percentage. De plugin is ook gratis te downloaden.

MULTISAFEPAY

Multisafepay is één van de grotere spelers op de markt als het gaat om betaalproviders. Multisafepay biedt Fast Checkout aan, zodat klanten in verschillende shops snel en eenvoudig kunnen betalen. Direct iDeal verkort het aantal stappen die de klant moet zetten om te betalen. Multisafepay biedt, net als Mollie, bijna alle betaalmethodes aan.

De plugin is gratis te downloaden. Er is geen maandelijks abonnement die afgesloten moet worden, maar er wordt bij bepaalde abonnementen om een eenmalig bedrag gevraagd. Verder betaal je per transactie, het bedrag wordt bepaald aan de hand van de betaalmethode.

Heb je vragen of hulp nodig bij het maken van een WooCommerce webshop? Bekijk dan de WooCommerce pagina. We helpen je graag!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg