25-01-22

Wat is het CMS Typo3 en wat kan je ermee?

Montix biedt Typo3 maatwerk, hosting en support aan. Typo3 is een CMS die voor 500.000 websites gebruikt wordt. Wat is Typo3 eigenlijk?

Wat is Typo3?

Typo3 is een open source CMS dat gebruikt kan worden voor zowel kleine als voor grote websites. Een open source CMS houdt in dat het gratis is, er hoeven geen auteursrechten of toeslagen betaald worden bij het kopiëren, aanpassen en verspreiden van data. Een website kan vanaf iedere computer beheerd worden, omdat Typo3 beschikbaar is via een webbrowser. Voor een webredacteur is het niet van belang dat hij/zij kennis heeft over HTML of programmeren. De site kan professioneel onderhouden en uitgebreid worden, ook zonder kennis over programmeren.

Professionele websites

Een Typo3 website kan zo net zo groot worden opgezet als gewenst is. Je kan het klein houden of het uitbreiden met duizenden pagina’s. Er zit geen limiet op het uitbreiden van je website met Typo3. Wil je graag een specifieke maatwerk-functionaliteit die niet voorhanden is? Vraag dan een PHP-programmeur voor het schrijven van uitbreidingen en aanpassingen die passen bij jouw wensen.

De backend

De backend van Typo3 scheidt vormgeving, content en structuur. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om iedere gewenste vormgeving toe te passen. Ben je de huidige vormgeving zat? Geen probleem, je kan het periodiek veranderen. Alle informatie wordt centraal opgeslagen in een database.

Typo3 is één van de meest vooraanstaande CMS-en geworden als het gaat om professionaliteit, mogelijkheden en web-standaarden. Typo3 is dé keuze voor kleine bedrijven, zelfstandigen, grote bedrijven, overheden en universiteiten.

Typo3 in Nederland

Typo3 werd populair nadat bekende organisaties het CMS gingen gebruiken. Voorbeelden zijn: de VARA, de TROS, overheidsloket DigiD en de Erasmus Universiteit. Ook gebruiken steeds meer gemeenten Typo3.

Updates en upgrades

Een Typo3 website moet eens in de zoveel tijd geüpdate worden. Dit bevordert de veiligheid van een website. Deze updates worden schematisch weergegeven op de website van Typo3. Het is cruciaal om deze updates te plannen en ze op tijd uit te voeren op de juiste manier.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg