25-01-22

Voor wie is Typo3 geschikt?

Het CMS Typo3 wordt voor meer dan 500.000 websites gebruikt. Dit betekent dat het een populair CMS is en dat is te danken aan de veiligheid en stabiliteit van het systeem. Voor wie is Typo3 geschikt?

Kleine bedrijven

Als een klein bedrijf een website wil creëren zou dit met Typo3 kunnen. Het maakt niet uit hoe klein de website is, Typo3 zal uitstekend functioneren op jouw kleine website. Indien jij, als klein bedrijf, geen in-house expertise hebt voor Typo3 websites, moet je het dus uitbesteden aan een internetbureau zoals Montix. Echter wordt het niet aangeraden om een Typo3 websites te creëren voor kleine bedrijven. De kosten zijn namelijk erg hoog voor het creëren en bijhouden van de website. Je betaalt een vast bedrag voor het maken van de website en daarbovenop nog maandelijkse kosten voor het up-to-date houden van jouw website. Typo3 werkt namelijk met updates en upgrades. Deze moeten uitgevoerd worden, anders zal de veiligheid van de website niet meer in orde zijn.

Ook is het bijhouden van de website erg lastig als je als bedrijf geen kennis hebt over Typo3. Je zou dan bij elke verandering en aanpassing moeten aankloppen bij een developer. Dit brengt extra kosten met zich mee

Advies

Een Typo3 website is natuurlijk prachtig. Het is compleet gemaakt naar jouw wensen en eisen. Dat zie je ook terug in de prijs. Daarom adviseren wij kleine bedrijven om verder te kijken naar andere CMS-en, bijvoorbeeld WordPress. Het bijhouden van een website is veel eenvoudiger en kun je zelf doen. Ook zijn er genoeg plugins te gebruiken, zodat je alsnog een uitgebreide website kan krijgen.

Grote bedrijven

Als groot bedrijf heb je vaak een groter budget om te besteden aan een website. Een Typo3 website zou dan kunnen passen bij jouw bedrijf. Typo3 is vooral geschikt voor website met heel veel pagina’s. Het CMS heeft namelijk geen limiet als het gaat om het aantal pagina’s of extensies. The sky’s the limit!

Meertalige websites

Typo3 staat erom bekend dat het uitermate geschikt is voor meertalige websites. Heb jij een meertalige website met meer dan 2 talen? Wij raden je dan aan om Typo3 als CMS te gebruiken.

Voorbeelden van Typo3 gebruikers

Veel gemeenten, overheden, universiteiten en automerken maken gebruik van Typo3. Voorbeelden zijn Mercedez Benz, overheidsloket DigiD, Universiteit Tilburg en gemeente Maastricht. Voor zulke grote websites is het van groot belang dat zij gebruik maken van een veilig en betrouwbaar CMS.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg