01-02-22

Hoe breidt je Typo3 uit?

WordPress staat bekend om de beruchte plugins waarmee je een WordPress website kan uitbreiden en functionaliteiten kan toevoegen. Hoe werkt dat bij Typo3?

Typo3 extensies

Typo3 beschikt over duizenden gratis extensies. Met deze extensies kan je tal van functionaliteiten toevoegen aan de grote hoeveelheid functionaliteiten die Typo3 al bezit in de basis-installatie.

We hebben een overzicht gemaakt van een aantal populaire extensies:

Typo3 nieuwsmodule

De Typo3 nieuwsmodule kan gebruikt worden om nieuwsartikelen aan te maken. Deze nieuwsartikelen kunnen zowel gecategoriseerd als gearchiveerd worden.

Er is verschil tussen normale content en ‘nieuws’-content. ‘Nieuws’-content is namelijk dynamisch en geeft bijvoorbeeld teasers van het laatste nieuws op de homepage met een link ‘meer lezen’.

Met de Typo3 nieuwsmodule kunnen er verschillende categorie lijsten van het nieuws getoond worden. Voorbeelden zijn: het laatste nieuws, een single nieuws-item, het archief, RSS feeds en gerelateerd nieuws

Typo3 galleries

Wil je graag beeldmateriaal tonen op een representatieve wijze? Dan zijn er vele kant en klare oplossingen om dit voor elkaar te krijgen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde lightbox zoom in om afbeeldingen te vergroten.

Typo3 nieuwsbrief

De Typo3 nieuwsbrief extensie, Direct Mail, geeft je de mogelijkheid om een nieuwsbrief samen te stellen met bijvoorbeeld tekst, beeldmateriaal en teasers van nieuwsberichten. Deze nieuwsbrieven kunnen naar honderden e-mailadressen tegelijk verzonden worden.

Om deze e-mailadressen te verkrijgen, beschikt deze extensie over de mogelijkheid voor het aanmelden voor de nieuwsbrief. Het aanmelden wordt door de websitebezoeker zelf gedaan.

Voor een nieuwsbrief is het van belang dat deze in alle bekende e-mailprogramma’s goed getoond wordt.

Typo3 FAQ

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. Met deze extensie is het eenvoudig om een lijst met Frequently Asked Questions op te stellen. Als redacteur kun je dan kiezen tussen een dynamische en een statische view.

Er is een mogelijkheid om de antwoorden van de vragen zichtbaar te maken door op plusjes-knoppen te klikken. Ook kunnen alle vragen en antwoorden door de websitebezoeker in één keer bekeken worden.

Een FAQ kan ervoor zorgen dat er meer bezoekers komen op jouw website. Indien de FAQ geoptimaliseerd is voor zoekmachines, kunnen bezoekers op jouw website komen door te zoeken op bepaalde termen.

Up-to-date houden van extensies

Extensies hebben eens in de zoveel tijd een update nodig, zodat ze goed blijven functioneren. Ook is het belangrijk om extensies te testen na het uitvoeren van een Typo3 upgrade.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg