07-02-22

Typo3 Versie 12

Momenteel zijn zowel versie 10 als versie 11 nog te gebruiken voor een Typo3 website. De liefhebbers kijken nu al uit naar versie 12, maar wanneer komt deze versie uit?

Typo3 versie 12

Typo3 V12 LTS wordt uitgebracht in april 2023. Met elke grote Typo3-versie worden de minimumvereisten verhoogd. Dit zorgt ervoor dat het ecosysteem waarop Typo3 draait, blijft ontwikkelen.

LTS

LTS staat voor ‘Long Time Stable”. Deze versie wordt gezien als de volwassen versie van een hoofdversie. De Long Time Stable versie kan je ongeveer 3 jaar lang gebruiken. Dat houdt dus in dat wanneer je een LTS upgrade uitvoert, je de aankomende 3 jaren geen grote veranderingen aan het CMS hoeft te verwachten.

ELTS

Desalniettemin kan de verouderde versie na deze 3 jaar nog gebruikt worden als je gebruik maakt van de betaalde ELTS-versie. Met deze versie wordt de periode van beveiligingsupdates nog verder verlengd.

Roadmap

Typo3 werkt met een strikte planning als het gaat om updates en upgrades. De planning staat bekend als de roadmap. Deze roadmap is ruime tijd voor een update of upgrade bekend, zodat je in kunt plannen wanneer je deze updates en upgrades uitvoert. Het is van groot belang dat deze goed uitgevoerd worden en daarna getest worden. Het wordt daarom aangeraden om dit door een professional te laten doen. Wil je graag meer weten over dit onderwerpen en ben je benieuwd wat Montix voor je kan betekenen? Bekijk dan de pagina over updates en upgrades.

Ik heb nog een oude versie

Het duurt nog wel even tot versie 12 uitgebracht is, maar het is belangrijk om je website up-to-date te houden. Welke versie gebruik je? Gebruik je nog een oude versie? Indien je je website al veel te lang niet meer hebt bijgewerkt met de recente updates en upgrades die zijn uitgekomen, dan is de overstap naar de nieuwste versie om toch weer helemaal bij te zijn meestal behoorlijk complex om door te voeren.

Wij willen je graag hierbij helpen. We zouden bijvoorbeeld je website kunnen bekijken en checken op de belangrijkste punten. Zou je graag Typo3 ondersteuning willen om de juiste beslissingen te kunnen maken omtrent jouw Typo3 website? Neem dan een kijkje op onze Typo3 support pagina.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg