05-01-23

Het ontstaan van Typo3

Typo3 is een open source content management systeem (CMS) dat sinds 1997 wordt gebruikt door bedrijven en organisaties over de hele wereld. Het werd ontwikkeld door de Duitse onderneming Kasper Skårhøj met het doel om een gemakkelijk te gebruiken platform te creëren dat kleine bedrijven in staat zou stellen om professionele websites te maken zonder veel technische kennis te hebben.

In 2002 werd het bedrijf Typoscript GmbH opgericht om de ontwikkeling en het onderhoud van Typo3 te beheren. In 2005 werd deze naam veranderd in Typo3 GmbH en begon het bedrijf professionele diensten aan te bieden, zoals ondersteuning en training voor gebruikers van het systeem.

In de afgelopen jaren heeft Typo3 talloze updates en verbeteringen ondergaan, waarbij steeds meer functionaliteiten zijn toegevoegd en het systeem gebruiksvriendelijker is gemaakt. Zo werd in 2010 bijvoorbeeld de nieuwe versie Typo3 4.5 gelanceerd, die onder andere een nieuwe gebruikersinterface en verbeterde zoekfuncties had.

Maar Typo3 is niet alleen een krachtig en veelzijdig CMS-systeem, het is ook een actief deel van de open source gemeenschap. Het bedrijf achter Typo3, Typo3 GmbH, werkt nauw samen met een groep vrijwilligers die bekendstaan als de “Typo3 community”. Samen werken ze aan het verbeteren en uitbreiden van het systeem, en bieden ze ondersteuning aan gebruikers over de hele wereld.

Tegenwoordig wordt Typo3 gebruikt door talloze bedrijven en organisaties om hun websites te beheren en biedt het een breed scala aan mogelijkheden voor websiteontwikkeling en -beheer. Of het nu gaat om een kleine blog of een groot bedrijfswebsite, Typo3 heeft de tools en functionaliteiten om aan de behoeften van bijna elke gebruiker te voldoen. Het blijft een belangrijke speler in de wereld van content management en is een krachtig en veelzijdig CMS-systeem dat helpt bij het maken van professionele en effectieve websites.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg