21-10-22

Mijn website daalt in de zoekmachines, wat nu?

Je hebt zo hard gewerkt om bovenaan te staan in de zoekmachine resultaten met SEO en opeens ben je niet eens meer op de eerste pagina te vinden. Dit zorgt natuurlijk voor een enorme afname in je (organisch) verkeer. Geen paniek, dit kan verholpen worden. Alleen moet er wel snel actie ondernomen worden.

  • Om hoger in de zoekresultaten te staan, is het belangrijk dat je website een goede fundering heeft. Dit houdt in dat het technisch allemaal moet kloppen. Google kijkt namelijk naar verschillende technische aspecten, zoals laadsnelheid en codering. Als dit niet in orde is, wordt het al vrij lastig om bovenaan te staan in de zoekresultaten. Ook speelt hosting hier een belangrijke rol bij. Een slechte hosting kan al snel zorgen voor een trage website en, je raad het al, minder verkeer naar je website.

 

  • Content, content, content. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar content is erg belangrijk als het gaat om vindbaarheid. Vaak wordt er in het begin veel geschreven en geplaatst en daarna verwatert dat al snel. Als je geen nieuwe en goede content plaatst op je website, kan dit er al snel voor zorgen dat je daalt in de zoekresultaten. Content en vindbaarheid is een ongoing proces zonder einde.

 

  • Is je website wel responsive? Google is een tijdje terug begonnen met het voortrekken van responsive websites bij het bepalen van de posities. Dit betekent dat Google als eerst de mobiele versie bekijkt en dan pas de desktop versie. Ook is er gemiddeld meer dan de helft van alle website bezoeken afkomstig van mobiele apparaten. Een goede gebruikerservaring op mobiel is dus essentieel.

 

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Bij Montix kun je een volledige website check-up doen en helpen we je met het verbeteren van de vindbaarheid. Ook nemen we graag de uitdaging aan om meer verkeer te genereren naar jouw website, over de hosting hoef jij je geen zorgen meer te maken.

 

 

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg