08-02-18

Gratis bezoekers voor je website

Gratis bezoekers door SEO

Bezoekers die via de zoekmachine resultatenpagina naar jouw website komen worden ook wel gratis bezoekers genoemd.

De SERP (Search Engine Result Page) is de belangrijkste indicator hoe goed jouw website vindbaar is online. Iedereen wil op de eerste pagina terechtkomen en dan nog het liefst op de eerste positie.

Wat nou “gratis”?
Om zo hoog mogelijk te scoren heb je al veel acties ondernomen. Vermoedelijk heb je het ook niet helemaal alleen gedaan. Deze tijd is dan de investering die het kost om deze SEO score te bereiken. In die zin is het binnenhalen van deze bezoekers alles behalve gratis.

Wat er wel gratis aan is
Je betaalt niets voor de “click”. Een bezoeker maakt zelf zijn keuze, vaak ook aan de hand van de begeleidende tekst bij jouw vermelding. Voor de bezoeker voelt het ook onafhankelijk om op de organische resultaten af te gaan ipv op de advertenties. Alhoewel niet iedereen dat in de gaten heeft en daar zitten de extra kansen om via Google Adwords bijvoorbeeld alsnog bezoekers binnen te halen, ondanks dat je organisch nog niet op de eerste 5 pagina’s voorkomt.

SEO
SEO (Search Engine Optimization) is alles wat er gedaan kan worden om jouw website te optimaliseren om zo hoog mogelijk in Google te komen.

Content SEO
De inhoud van je website, incl. de structuur van je website, kan worden geoptimaliseerd zodat Google beter weet waar de website over gaat, welke pagina wat verteld en welke pagina de belangrijkste is voor dat onderwerp.

Het toepassen van de juiste keywords en tevens doorvoeren van de keywords strategie bepaald mede het succes van alle inspanningen.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Technische SEO
Juist ook op technisch vlak kan er veel worden geoptimaliseerd om indexatie zo makkelijk mogelijk en ook zo duidelijk mogelijk te maken. Hoe duidelijker de website is ingedeeld, hoe beter alle elementen op de juiste wijze zijn toegepast, hoe makkelijker je het voor Google maakt om te herkennen waar het over gaat en hoe relevant dit voor de zoeker is.

Monitoring
Om te zien of je op de goede weg blijft is goede monitoring zeer tijdbesparend: je weet steeds wat er goed gaat en wat er beter kan.

Hulp nodig?
Wil je graag je website verbeteren maar heb je hiervoor niet voldoende tijd of kennis? Montix helpt je graag verder.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg