12-01-23

Wat is nieuwsbrief automation en hoe zet ik het in?

Heb je weleens van nieuwsbrief automation gehoord? Zo niet, dan is het tijd om je hiermee bezig te gaan houden. Nieuwsbrief automation is een manier om je nieuwsbrief op een automatische manier te versturen naar je abonnees. Dit kan een enorme tijdwinst opleveren, vooral als je een groot aantal abonnees hebt.

Maar wat is nieuwsbrief automation precies en hoe werkt het? Als eerste heb je een lijst met abonnees nodig, dit kan bijvoorbeeld een Excel-bestand of een lijst in een e-mail marketing tool zijn. Vervolgens kun je in deze tool een nieuwsbrief opstellen, dit kan bijvoorbeeld een welkomstmail zijn voor nieuwe abonnees of een maandelijkse nieuwsbrief met updates over jouw bedrijf.

Nu komt het automatisering deel. Je kunt binnen de e-mailmarketing tool regels instellen voor wanneer de nieuwsbrief verzonden moet worden. Dit kan bijvoorbeeld na aanmelding voor de nieuwsbrief of op een vaste dag in de week of maand zijn. Zo hoef je zelf niet elke keer de nieuwsbrief te versturen, het gebeurt automatisch.

Maar nieuwsbrief automation biedt nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld personalisatie toevoegen aan de nieuwsbrief. Dit betekent dat de nieuwsbrief aangepast wordt aan de persoon die hem ontvangt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de hand van interesses van de abonnee de nieuwsbrief aanpassen of de naam van de abonnee in de nieuwsbrief verwerken.

Ook kun je bijvoorbeeld automatische mailings instellen voor het versturen van e-mails naar abonnees die een bepaald product op jouw website hebben bekeken, maar het niet hebben gekocht. Zo kun je hen een aanbieding doen om alsnog tot aankoop over te gaan.

Nieuwsbrief automation biedt dus veel mogelijkheden om je nieuwsbrief op een efficiënte manier te versturen en het contact met je abonnees te versterken. Zo hoef je niet meer handmatig elke nieuwsbrief te versturen en kun je je focussen op andere belangrijke taken binnen je bedrijf. Probeer het eens uit en ervaar zelf de voordelen van nieuwsbrief automation.

Wil jij ondersteuning bij jouw online marketing? Montix kan je daarbij ondersteunen

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg