12-01-23

Wat doet marketing automation?

Marketing automation is een technologie die het proces van het uitvoeren, meten en optimaliseren van marketingtaken en -werkzaamheden automatiseert. Dit kan zowel online als offline zijn en omvat onder andere het versturen van e-mails, het publiceren van social media-berichten en het bijhouden van websitebezoeken.

Met marketing automation kun je efficiënter werken, omdat je handmatige taken kunt automatiseren en je kunt beter inspelen op de behoeften en interesses van je doelgroep. Bovendien kun je gerichter en personalisierter communiceren met je doelgroep, wat kan leiden tot een hogere conversieratio en klanttevredenheid.

Er zijn talloze manieren waarop marketing automation je kan helpen bij het bereiken van je marketingdoelstellingen. Bijvoorbeeld:

Met behulp van e-mailautomatisering kun je gerichte en relevante e-mails versturen naar specifieke groepen mensen op basis van hun interesses en gedrag. Zo kun je bijvoorbeeld een welkomstmail sturen naar nieuwe abonnees of een aanbieding sturen naar mensen die een bepaald product hebben bekeken op je website.

Door social media-berichten te plannen en te publiceren, kun je je aanwezigheid op social media vergroten zonder dat je constant online hoeft te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vaste tijden instellen waarop je berichten publiceert of je kunt een social media-kalender maken om je content vooruit te plannen.

Met marketing automation-tools kun je ook het gedrag van bezoekers op je website analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke pagina’s het meest bezocht worden of waar bezoekers afhaken in het aankoopproces. Dit kan je helpen om je website te optimaliseren en het aankoopproces te verbeteren.

Marketing automation is dus een krachtig middel om je marketinginspanningen te verbeteren en efficiënter te werken. Ben je benieuwd hoe marketing automation jou kan helpen om je doelstellingen te bereiken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg