20-01-23

Wat is het verschil tussen informatieve website en een leadgenererende website

Een informatieve website is een platform dat is ontworpen om informatie te verstrekken over een specifiek onderwerp. Dit kan een encyclopedie, nieuwswebsite of een organisaties website zijn. Het doel van een informatieve website is om bezoekers te informeren en te onderwijzen over een bepaald onderwerp. Ze bevatten vaak artikelen, handleidingen, FAQ’s en andere soorten informatie die bedoeld zijn om bezoekers te helpen om beter te begrijpen van een bepaald onderwerp.

Aan de andere kant is een leadgenererende website ontworpen om leads te genereren voor een bedrijf. Dit betekent dat het doel van de website is om bezoekers te overtuigen om hun contactgegevens achter te laten, zodat het bedrijf hen kan benaderen voor marketing- of verkoopdoeleinden. Een leadgenererende website kan bijvoorbeeld worden gebruikt door een bedrijf om leads te genereren voor hun producten of diensten.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen informatieve websites en leadgenererende websites:

  1. Doel: Zoals eerder vermeld, is het doel van een informatieve website om informatie te verstrekken, terwijl het doel van een leadgenererende website is om leads te genereren.
  2. Inhoud: Informatieve websites bevatten vaak artikelen, handleidingen en andere soorten informatie die bedoeld zijn om bezoekers te informeren en te onderwijzen over een bepaald onderwerp. Leadgenererende websites bevatten daarentegen vaak formulieren waar bezoekers hun contactgegevens kunnen invullen, of andere manieren om bezoekers te overtuigen om hun contactgegevens achter te laten.
  3. Lay-out: Informatieve websites hebben vaak een eenvoudige lay-out die gericht is op het verstrekken van informatie aan bezoekers. Leadgenererende websites hebben daarentegen vaak een opvallende lay-out die gericht is op het aantrekken van de aandacht van bezoekers en het overtuigen van hen om hun contactgegevens achter te laten.
  4. Call-to-action: Informatieve websites hebben vaak geen duidelijke call-to-action, omdat het doel ervan is om informatie te verstrekken en niet om actie te ondernemen. Leadgenererende websites daarentegen hebben vaak een duidelijke call-to-action, zoals een formulier waar bezoekers hun contactgegevens kunnen invullen, of een knop die bezoekers naar een formulier leidt.
  5. Analyse: Informatieve websites hoeven vaak minder geanalyseerd te worden dan leadgenererende websites, omdat het doel ervan is om informatie te verstrekken en niet om leads te genereren. Leadgenererende websites daarentegen moeten vaak nauwkeurig geanalyseerd worden om te zien hoe effectief ze zijn in het genereren van leads. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het bijhouden van het aantal bezoekers dat het formulier invult, of het aantal bezoekers dat op een knop klikt.

Om samen te vatten, zijn informatieve websites ontworpen om informatie te verstrekken aan bezoekers, terwijl leadgenererende websites ontworpen zijn om leads te genereren voor een bedrijf. Ze verschillen in hun doel, inhoud, lay-out en call-to-action, en vereisen ook verschillende niveaus van analyse. Zowel informatieve websites als leadgenererende websites kunnen nuttig zijn voor verschillende doeleinden, afhankelijk van wat een bedrijf of organisatie wil bereiken met hun online aanwezigheid.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg