21-01-23

Wat is een goede sitestructuur?

Een goede sitestructuur is belangrijk voor het succes van je website omdat het ervoor zorgt dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren op de website en voor de SEO. In dit artikel geven we enkele tips voor het maken van een goede sitestructuur.

Waar moet je op letten bij een sitestructuur?

Maak gebruik van een duidelijke navigatie: Zorg ervoor dat je een duidelijke navigatie hebt, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen zien waar ze heen kunnen gaan. Plaats de navigatie op een logische plek, zoals bovenaan de website, zodat het voor bezoekers gemakkelijk te vinden is.

Gebruik duidelijke koppen: Koppen helpen bezoekers om te begrijpen wat ze op een pagina kunnen verwachten. Gebruik duidelijke koppen en zorg ervoor dat ze aansluiten bij de content van de pagina.

Maak gebruik van subkoppen: Subkoppen helpen om de content van een pagina te organiseren en maken het gemakkelijker voor bezoekers om te vinden wat ze zoeken.

Gebruik interne links: Interne links helpen om de navigatie van de website te verbeteren en kunnen ervoor zorgen dat bezoekers langer op de website blijven. Plaats interne links naar relevante pagina’s om bezoekers te helpen om meer te ontdekken.

Maak gebruik van een zoekfunctie: Een zoekfunctie kan helpen om ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk de content kunnen vinden die ze zoeken. Zorg ervoor dat de zoekfunctie gemakkelijk te gebruiken is en dat de resultaten relevant zijn.

Conclusie

Een goede sitestructuur is belangrijk voor het succes van je website omdat het ervoor zorgt dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en de content kunnen vinden die ze zoeken. Maak gebruik van een duidelijke navigatie, duidelijke koppen, subkoppen, interne links en een zoekfunctie om ervoor te zorgen dat je sitestructuur goed is. Door rekening te houden met deze aspecten, kun je ervoor zorgen dat je website gemakkelijk te gebruiken is en dat bezoekers langer op de website blijven.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg