01-02-22

Typo3 hosting: wat is hierbij belangrijk?

In het algemeen is de juiste hosting is de basis voor een goed functionerende en veilige website. Wat is er belangrijk als het gaat om Typo3 hosting?

De beste hosting

Voor de beste Typo3 hosting is het belangrijk dat jouw website wordt gehost op een webserver in Nederland. Je website moet onderdeel zijn van een controleerde shared hosting of van een eigen managed server. Om een veilige website te hebben, is het van belang dat de hosting een mogelijkheid heeft om DDOS aanvallen op te vangen. Een SSL certificaat is een computerbestand dat fungeert als digitaal paspoort. De certificaat bevorderd de veiligheid van de website en is voor bezoekers een indicatie dat de website veilig is. Dit wekt vertrouwen bij bezoekers en hoort bij een goede hosting.

Daarnaast zijn er nog tal van onderdelen die ervoor zorgen dat jouw website soepel blijft functioneren en zo veilig mogelijk is. Montix helpt je hier graag bij, bekijk de Typo3 hosting pagina om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Veiligheid en techniek

Snelheid en het gebruik maken van een SSL certificaat zijn natuurlijk essentieel voor een website, maar om de veiligheid te waarborgen, moeten extensies continue bijgewerkt worden naar de nieuwste versies. De Typo3 managed hosting brengt regelmatig aanpassingen uit die zowel de veiligheid als de techniek verbeterd. Het is daarom belangrijk om een update te doen wanneer deze klaarstaat.

Versies CMS Typo3

Typo3 upgrades en updates hebben een strakke planning. In deze planning staat beschreven wanneer er een upgrade en/of update uitgevoerd moet worden. Vaak zijn er meerdere versies tegelijk beschikbaar die je niet door elkaar kunt gebruiken en waarbij overstappen naar een hogere versie gecontroleerd dient te gebeuren. Bij de Typo3 hosting dient er rekening gehouden te worden met een developer-omgeving om de aanpassingen te testen.

Bij Typo3 zijn er tussentijdse versies die je zou kunnen gebruiken. Na een tijdje komt de zogenaamde LTS (Long Time Stables) versie uit. Deze versie wordt gezien als de meest volmaakte versie en het is een ruime tijd van te voren bekend wanneer deze versie beschikbaar is. Dat is fijn, want daardoor kun je een planning vooraf een inschatting kunt maken wanneer een grotere update er aan zit te komen.

Hosting pakketten

Benieuwd naar wat Montix voor jou kan betekenen op het gebied van hosting? Wij zorgen voor een hosting waar jij op kan bouwen.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg