29-04-22

Wat is het Divi thema?

Divi is een enorm populair thema voor WordPress voor webdesign, afkomstig van Elegant Themes. Wereldwijd is Divi het meest populaire thema onder WordPress gebruikers. Wanneer je nog niet zo bekend bent met WordPress en de mogelijkheden, dan kunnen wij ons goed voorstellen dat jij je afvraagt wat Divi precies is. Het thema is een aantal jaren geleden geïntroduceerd en is inmiddels niet meer weg te denken onder de WordPress thema’s, maar waarom is dat? Wij vertellen je dit natuurlijk graag met behulp van deze blog in onze FAQ.

WAT KAN JE DOEN MET HET DIVI THEMA?

Met behulp van het Divi thema kan je WordPress websites bouwen waarbij je direct mee kunt kijken naar de resultaten. Het thema beschikt inmiddels over een Visual Editor met een drag- en drop functie. Met dit thema kan je jouw WordPress website geheel naar wens vormgeven, zonder dat er veel plugins gebruikt hoeven te worden. Het thema beschikt namelijk over vele opties die direct beschikbaar zijn in de Divi bibliotheek. In deze bibliotheek kan je tevens gebouwde elementen opslaan en hergebruiken op andere pagina’s. Dit heeft als voordeel dat je terugkerende elementen, zoals call to actions, elke keer opnieuw hoeft te bouwen of hoeft vorm te geven.

VOOR WIE IS HET THEMA GESCHIKT?

Het Divi thema is eigenlijk geschikt voor iedereen. Dit komt omdat het thema erg gemakkelijk te gebruiken is, maar daarnaast ook heel gemakkelijk vorm te geven is. Dankzij de Drag & Drop functie kan je elementen in één beweging met je muis toevoegen, verwijderen of verplaatsen. Een kind kan in principe de was doen, maar er zijn ook belangrijke functionaliteiten voor programmeurs en webdesigners. Zo is er maatwerk CSS mogelijk in het Divi thema. Dat zorgt ervoor dat je op een prettige wijze unieke elementen toe kunt voegen aan de website, zonder dat je hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Het thema kent op dat gebied haast geen restricties.

Wil je graag weten wat je nog meer met Divi kunt en de kosten van Divi? Ons gedreven supportteam staat natuurlijk voor je klaar!

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg