28-04-22

Divi als WordPress thema

Divi is een bekend WordPress thema en wordt op vele websites gebruikt. Ook Montix is fan van het thema. Er zijn natuurlijk duizenden andere WordPress thema’s die je zou kunnen gebruiken, waarom zou je dan voor Divi kiezen?

MAATWERK WEBSITE

Veel webdesigners zeggen dat als je Divi eenmaal gebruikt, je nooit meer iets anders wil. Één van de redenen is dat je alles op je website volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan blogpagina’s of categorie pagina’s. Met de standaard thema builder van WordPress, is het niet mogelijk of is het lastig om aanpassingen te doen aan deze pagina’s als je niet beschikt over technische kennis.

GEEN PROGRAMMEERTAAL NODIG

Divi maakt het bouwen en ontwerpen van een website eenvoudiger. Met Divi kan je mooie websites maken zonder dat je enige kennis van HTML of CSS nodig hebt. Heb je deze kennis wel? Dan biedt Divi ook opties om CSS toe te passen aan je website.

VISUAL BUILDER

Een WordPress website wordt normaliter vanaf de achterkant ontworpen met behulp van paginabouwers en thema-editors. Bij Divi kun je gebruik maken van de Visual Builder. Deze biedt de mogelijkheid om je website aan de voorkant aan te passen. Voeg afbeeldingen, tekst of iets anders toe en je ziet de veranderingen direct aan de voorkant van de website.

RESPONSIVE WEBSITE

Tegenwoordig gebruikt een groot deel een mobiele telefoon om een website te bezoeken. Dit betekent dat jouw website ingericht moet zijn voor mobiele bezoekers. Als dit niet aan de orde is, zullen jouw bezoekers snel de website verlaten. Veel thema’s zijn niet effectief bij het meeschalen met het apparaat van de bezoeker. Divi is hier wel geschikt voor. Bij Divi is het eenvoudig om een responsieve website te realiseren.

ONLINE TUTORIALS EN HANDLEIDINGEN

Als je nog nooit met Divi hebt gewerkt, kan het lastig zijn om een website te ontwerpen en te maken. Gelukkig zijn er vele online tutorials en handleidingen om jou een handje te helpen. Ook Montix heeft een handige handleiding (LINK) die uitlegt hoe je gebruik kan maken van de vele mogelijkheden die Divi biedt.

Lay-outs

Vind je het lastig om een eigen lay-out te maken voor je website? Geen paniek! Divi heeft namelijk een uitgebreide bibliotheek met lay-out pakketten. Deze zijn eenvoudig te downloaden en toe te passen aan jouw pagina’s. Kun je bij Divi geen lay-out vinden die je graag wilt? Dan zijn er nog vele andere aanbieders waarbij je lay-outs kan downloaden.

BRANDING

Als merk is het belangrijk om je te onderscheiden van concurrenten. Branding speelt hier een belangrijke rol bij. Bij een gele M denkt iedereen aan hetzelfde, toch?

Je website ontwerp moet natuurlijk aansluiten bij je branding. Om een merk te ontwikkelen in WordPress is niet eenvoudig als je geen ontwikkelaar bent. Divi is dan de oplossing. Het thema maakt het namelijk eenvoudig om branding toe te passen aan je website. Stel de kleuren en lettertypes in die jij graag wilt hebben. Pas de website aan zodat het helemaal jouw look en feel krijgt.

WEBSITE OP MAAT

Wil je graag een WordPress website die compleet aansluit aan jouw wensen en eisen? Montix helpt je hier graag bij. Neem contact met ons op en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg