16-12-15

Updates en breaking changes

Voor de veiligheid en de functionaliteiten

Update en ondersteuning overzicht

Zorg dat je CMS up-to-date is! Zo blijft je website optimaal functioneren en voorkom je dat de website gehackt wordt. Helaas zijn er altijd hackers op zoek naar websites die niet meer up-to-date zijn.

Zo’n lekke website wordt vaak gebruikt voor malware of voor ddos aanvallen of om een phishingsite op te installeren. Nadeel is dat je hiervan iets merkt, totdat jowu site als boosdoener wordt gedecteerd en je op een zwarte lijst komt. Dit heeft direct invloed op je bezoekers: zij zien een melding met een waarschuwing om jowu site niet meer te bezoeken. Daarnaast kan het lang duren voordat je van alle lijsten bent verwijderd, ook al heb je je site grondig schoongemaakt.  Ook komt het voor dat hackers via de lekke website de server willen gebruiken om bijvoorbeeld spam mee te versturen. Iedere website is interessant om te hacken. Het gaat er dus niet om wat er op staat of van wie de website is. Via een website spam versturen of schadelijke software installeren waarmee de computer van een bezoeker besmet raakt of misleid wordt, is voor elke hacker interessant.

Dus: hoelang wordt jouw cms nog ondersteund? Worden alle beschikbare updates en upgrades doorgevoerd?

Overzicht updates en upgrades
Met een update worden veiligheidslekken en bugs ongedaan gemaakt. Bij zogenaamde upgrades zitten ook vaak nieuwe functionaliteiten inbegrepen waarmee je meer mogelijkheden tot je beschikking hebt.

Wij geven graag informatie over updates en ondersteuning van TYPO3, Magento, WordPress en Joomla.

Wetgeving: AVG of GDPR
Vanaf mei 2018 is deze nieuwe wet van kracht in geheel europa. Mede hiervoor is het van belang dat je je website, incl alle extra geïnstalleerde onderdelen, up-to-date houdt. Dus alle updates zsm doorvoeren en upgrades op tijd inplannen en eveneens doorvoeren.

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg