13-01-23

Plausible Analytics als goed alternatief voor Google Analytics

Plausible Analytics is een open-source en privacy-vriendelijk alternatief voor Google Analytics. Het is een goede keuze voor websites die hun bezoekersgegevens willen meten zonder hun privacy te schenden. In tegenstelling tot Google Analytics, verzamelt Plausible Analytics geen persoonlijke informatie van bezoekers, zoals IP-adressen of gebruikersnamen. Dit betekent dat u niet hoeft te voldoen aan de strenge wetgeving met betrekking tot gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Een ander voordeel van Plausible Analytics is dat het veel minder middelen verbruikt dan Google Analytics. Dit betekent dat het minder belastend is voor uw website en dat bezoekers sneller toegang hebben tot de inhoud. Plausible Analytics is ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken, zodat u binnen enkele minuten aan de slag kunt.

Het enige nadeel van Plausible Analytics is dat het minder gedetailleerde gegevens biedt dan Google Analytics. Als u bijvoorbeeld geavanceerde analysefuncties wilt gebruiken, zoals het opstellen van doelgroepprofielen of het meten van conversieratio’s, kan Plausible Analytics mogelijk niet voldoen aan uw behoeften.

Toch is Plausible Analytics een uitstekend alternatief voor Google Analytics voor websites die hun bezoekersgegevens willen meten zonder hun privacy te schenden. Als u op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken en privacyvriendelijk analytics-tool, is Plausible Analytics zeker een optie om in overweging te nemen.

Een andere reden om Plausible Analytics te overwegen, is dat het een transparantere manier biedt om gegevens te verzamelen en te delen. In tegenstelling tot Google Analytics, biedt Plausible Analytics open-source code aan, zodat iedereen kan zien hoe het werkt en wat er precies wordt bijgehouden. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op de gegevens die worden verzameld, omdat u precies kunt zien wat er wordt bijgehouden en hoe het wordt gedaan.

Bovendien is Plausible Analytics een duurzamer alternatief voor Google Analytics. Omdat het minder middelen verbruikt, draagt het bij aan een lagere CO2-voetafdruk. Dit is vooral belangrijk voor websites die zich richten op duurzaamheid en die willen bijdragen aan een beter milieu.

Tot slot is het ook goed om te vermelden dat Plausible Analytics een snelgroeiend bedrijf is en dat het team voortdurend werkt aan het verbeteren van de tool. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op een product dat up-to-date is en blijft evolueren om aan uw behoeften te voldoen.

Al met al is Plausible Analytics een geweldig alternatief voor Google Analytics voor websites die hun bezoekersgegevens willen meten zonder hun privacy te schenden. Het is een open-source, privacyvriendelijk en duurzaam alternatief dat u kunt vertrouwen en dat gemakkelijk te gebruiken is. Als u op zoek bent naar een betrouwbare analytics-tool, is Plausible Analytics zeker een optie om in overweging te nemen.

Montix kan je helpen met digital marketing.

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg