30-10-17

MailChimp en de AVG/GDPR

Veiligheid voor de persoonsgegevens

Mailchimp blijft voor Europa veilig

Als jouw webshop zich op de Europese markt richt, dan blijft de dubbele opt-in standaard aan staan en daarmee blijft Mailchimp standaard voor Europa veilig om te gebruiken zonder aanpassingen.

Er waren de afgelopen weken en dagen nogal wat paniek berichten dat MailChimp zomaar domme dingen zou gaan doen en jij dus daardoor niet meer zou voldoen aan de europese wet en regelgeving ten aanzien van het aanmelden op nieuwsbrieven.

Enkele opt-in

Voor andere regio’s op deze aardbol heeft MailChimp dus wel aanpassingen doorgevoerd. Als jouw webshop internationaal. dwz ook buiten europa, is gericht, dan is het zaak dit te controleren en evt alsnog aanpassingen door te voeren. Dit laatste is over het algemeen meer aan jezelf om te bepalen omdat veel landen de keuze hierin vrij laten.

Dubbele opt-in

Dubbele opt-in wil zeggen dat je je aanmeld voor een nieuwsbrief en daarvan per e-mail een bevestiging ontvangt die je ook nog met bevestigen. Hiermee voorkom je dat iemand anders jou her en der zou kunnen aanmelden voor nieuwsbrieven die je niet wilt.

Op zich is dit een mooi systeem, maar in bepaalde situaties zou je het toch anders willen: vooral bij webshops in het afreken of bestel proces. Dan zou een standaard aan vinkje bijvoorbeeld al prettig zijn, wat dus ook niet volgens de regels is.

Heb je alsnog vragen over dit onderwerp? Neem dan even contact met ons op!

Check-up

Laat je WooCommerce installatie controleren:

  • Is de opbouw zoals die hoort te zijn?
  • Is alles up-to-date?
  • Is het thema goed geïmplementeerd?
  • Is de site snel genoeg?
  • Is de backup goed geregeld?
  • Is de shop SEO-technisch goed ingericht?

Wat kunnen we nog toevoegen aan dit artikel?

Blog formulier

Contact informatie

Montix, Internetbureau
Rigtersbleek Aalten 4 – 108
7521 RB Enschede

Voor vragen, vrijblijvende offertes en advies:
E-mail: support@montix.nl
Tel: +31 (0)53 750 30 30

foto nora montix 2023

Marko van den Berg